Bemutatkozás

Üdvözöljük a Bicskei Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola honlapján. Iskolánk két épületben működik Bicskén. Az alsó tagozat a Prohászka úti, a felső tagozat a Szent István úti épületben. Intézményünknek közel 600 diákja és 60 kiváló pedagógusa van. Igyekszünk a gyermekek egyéni képességeinek megfelelő oktatást biztosítani. Gondolunk itt a tehetséggondozásra, valamint a szükség szerinti fejlesztésekre. Iskolánk jól felszerelt digitális eszközökkel, mint például tantermekben használt interaktív táblákkal, számítástechnika termekkel, tabletekkel, okostáblával, valamint lego robotokkal. A digitális eszközök használatával is igyekszünk a gyermekek ismereteinek bővítését szolgálni. Felső tagozaton nívó csoportokban működnek a kiemelt tantárgyak, ahol a továbbtanulás miatt a tehetséggondozás kerül előtérbe.

Alsó és felső tagozaton működtetünk fejlesztő csoportokat, ahol kis létszámú, valamint egyéni fejlesztésre van lehetőség a tanulók számára. A tanórákon pedagógia asszisztensek is segítik tanáraink munkáját.

Délután foglalkozásokon a sport iskolánkban kiemelkedő szerepet tölt be, mely erősíti a tanulókban az egészséges életmód tudatos kialakítását, valamint a sportversenyeken való részvételt. Művészeti szakkörünkben a terület iránt érdeklődő diákok kamatoztathatják tudásukat. Közkedvelt szakköreink közé tartoznak az idegen nyelvi szakkörök és az íjász szakkör. A tanulás támogatási délutáni foglalkozásainkon pedig pedagógusaink segítik a házi feladatok elvégzését.

Kiemelkedő programunk az elmúlt években az ERASMUS+, ahol külföldi tanulmányi utakon vehettek részt diákjaink és pedagógusaink egyaránt. Az országok között szerepelt Ciprus, Portugália, Spanyolország, Ausztria, Olaszország, Bulgária, Lengyelország, Finnország. Nagyszerű lehetőség ez pedagógusainknak a különböző nemzetek oktatási intézményeibe való betekintésre, szakmai fejlődésére. Számos tanuló vehetett részt ezekben a programokban, amely során szintén láthatták, hogyan is működnek az iskolák külföldön, megismerkedhettek az adott ország kultúrájával, valamint az angol nyelvet ezúton is gyakorolhatták.