Karácsonyi ünnepünk

Kedves Szülők, Tanítványaink!

Előszó a karácsonyi műsorhoz

A hagyományok nélkülözhetetlenek az életünkben. Vannak hagyományai az országnak, ahol élünk; szűkebb lakóhelyünknek; az iskolának, ahol tanulunk, dolgozunk. Valamint a családunknak is, ahol a mindennapjainkat töltjük.

A hagyomány a kapocs múlt és jelen között. Átörökítésével értéket közvetítünk. Ezekben a vészterhes időkben talán mindennél jobban szükségünk van kapaszkodókra.

Ilyen kapaszkodók az ünnepek, amelyek iskolánk életét is át-meg átszövik. Közeledik a karácsony, melyet a szeretet ünnepének is nevezünk. Hetek óta szépítjük épületeinket, tantermeinket, s ennek a „testi-lelki” készülődésnek a csúcspontja mindig a karácsonyi műsor. Hagyományaink szerint erre az alkalomra a 2. évfolyamos tanulóink készültek versekkel, dalokkal, színdarabokkal. A gyerekek és tanítóik közös munkája együtt méltó lezárását adta az évnek.

Ez az év azonban a járvány miatt felülírta életünk sok eseményét, a hagyományainkat is. Nincs ez másképpen a karácsonyi műsorral sem. Távolságtartás, maszk, félelem… De műsor az kell! Fontos, hogy üzenetét a karácsonyfa alá tudják tenni gyerekek és felnőttek egyaránt. Most az iskola néhány pedagógusa viszi tovább a hagyományt: szereplésükkel zenés, dalos, verses kisfilm készült, melyet osztályonként néznek meg a gyerekek, hiszen a közös ünneplés most nem lehetséges.

Bízunk abban, hogy a karácsony üzenete ebben a formában is célba ér!